DVO/Accountor Recreanten
Kookworkshop voor de Recreanten
Donderdagavond is de vaste trainingsavond van de Recreanten. Daar waar normaal om 20.00 uur de training vol enthousiasme en vol overgave begint, werden de recreanten op deze stormachtige avond om 18.30 uur bij Kookstudio Edeaandekook verwacht. En in plaats van het verzadigde lijf na al die oliebollen weer in shape te krijgen, had onze chefkok Stefan een heerlijk menu voor ons bedacht.
Koken volgens de Vincent van Gogh smaakprofielen
De avond begon met een nieuwjaarswens, een hapje en drankje. Vervolgens gaf chefkok Stefan een toelichting op de verschillende gerechten en de relatie met Vincent van Gogh. In verschillende teams van 2 tot 3 personen begon ieder groepje met het bereiden van zijn of haar gerecht.
Tijdens het koken hing er een gezellige sfeer waarbij iedereen enthousiast met zijn gerecht in de weer was. Af en toe spieken bij de buurtjes of die ook nog wel alles onder controle hadden en kwam je er niet uit, dan was daar altijd nog onze chefkok als vraagbaak.
Na pak hem beet 1,5 uur te hebben “geploeterd” in de keuken, kon het echte genieten beginnen. Ieder team serveerde zijn of haar eigen gemaakte gerechten uit en de rest kon achterover zitten en smullen. Het was een heerlijke avond waarbij we met z’n allen ontzettend hebben genoten van het eten en de gezellige sfeer. Wat een team!
Nog even een kleine greep uit de door ons gemaakte gerechten:
- “De aardappeleters”;
- Een bisque van krab en mosselen;
- Gevulde parelhoenfilet met sjalottenjus;
- Schilderspalet met diverse kleine hapjes als nagerecht.
Nagenieten of de sfeer opsnuiven: check de foto’s.
Mochten jullie nu ook zin hebben in zo’n gezellige leuke avond, dan zijn jullie van harte welkom om op donderdagavond mee te trainen en aansluitend een drankje te nuttigen in de kantine.
De Recreanten