DVO/Accountor B2

DVO/Accountor B2 pakt kampioenschap op eigen veld!

07 okt 2017

Zaterdag 30 september speelde DVO/Accountor B2 hun kampioenswedstrijd tegen Rheko B1. Waar eerder dit seizoen werd verloren, won DVO B2 zaterdag zeer overtuigend. Er stond veel druk op de wedstrijd, want als de B2 zou verliezen dan moesten ze de volgende wedstrijd winnen en hadden ze het niet in eigen hand. De B2 won overtuigend met 17-8. Dat kwam door de sterke verdediging. Aanvallend waren ze op het begin sterk, maar de tweede helft kwamen ze moeilijk op gang. Aanstaande zaterdag speelt de B2 hun laatste uitwedstrijd in Zutphen. Als de B2 de wedstrijd wint zijn ze officieel kampioen!

Vanuit de trainers

Alle spelers uit de B2 hebben in de korte periode na de zomer een grote ontwikkeling gemaakt. Zo waren we in het begin erg zoekende omdat dit team bestaat uit allemaal spelers uit verschillende teams. De eerste wedstrijd tegen Rheko B1 werd ook ruim verloren, maar er zat al wel potentie in. Vervolgens zijn we hard gaan trainen en hebben we grote stappen gemaakt.

De wedstrijden erna werden ruim gewonnen, terwijl de tegenstanders helemaal niet slecht waren. Dit kwam vooral door de ontzettend zuivere schoten. Wij als trainers hebben nog nooit een team zo zuiver zien schieten. 90 goals uit 5 wedstrijden.

Verdedigend werden er nog wel veel kleine foutjes gemaakt waar hard aan gewerkt is. En al deze trainingsarbeid kwam er in de kampioenswedstrijd tegen Rheko allemaal uit.

Wij hadden wat goed te maken en met die instelling gingen we de wedstrijd in.

Zo begonnen we weer super scherp en kwamen snel op een mooie voorsprong. Ondanks de regen werd elke bal er in geschoten. Er werd hard gewerkt en elke bal werd uitverdedigd waar de tegenstanders veel moeite mee hadden.

Hoewel er met scherp geschoten werd hebben we deze wedstrijd verdedigend gewonnen. Alle trainingen kwamen erin terug. Er werd voorverdedigd, geroepen, en strak verdedigd. Aan de buitenkant werd er veel druk gegeven op de ballijnen waardoor de tegenstanders niet in hun spel konden komen. De tweede helft hebben we maar één goal tegen gekregen. Alle goals kwamen uit afstandsschoten. En dat is precies zoals we het willen zien.

Wij als trainers zijn super trots op het team en hoe het tot nu toe gaat. Hopelijk kunnen we deze lijn voorzetten naar de zaal. We gaan altijd voor het kampioenschap maar daarvoor moeten we hard blijven werken.

Het eerste kampioenschap is binnen! En we gaan lekker door om het maximale uit het seizoen te halen!

DVO/Accountor B2

(foto’s met dank aan Erik Mulder en Dirk Vermeulen. Voor meer foto’s van de kampioenswedstrijd tegen Rheko, klik HIER)

Menu

Om deze site goed te laten functioneren maken wij gebruik van cookies. Accepteer deze door op de knop Accepteer cookies te klikken.