Actie inschietshirts van 20 juni tot 4 juli

Er wordt weer veel naar gevraagd: de inschietshirts. Daarom is er nog vlak voor de vakantie weer een actie hiervoor. Ze zijn tijdelijk, tussen 20 juni en 4 juli, te bestellen. Ze zullen dan waarschijnlijk begin september worden geleverd. Passen kan op woensdag 26 juni tussen 19.30 – 20.15 uur en op zaterdag 29 juni tussen 9.30 – 10.15 uur. Voor het passen geldt als locatie: de boventribune van de DVO/Transus-hal.

Voor de inschietshirts moet je weten dat:

  • Er een universele maatvoering is: er is geen onderscheid tussen een mannen- en vrouwenmaat. De maatvoering is met geen trainingsjack of wedstrijdshirt te vergelijken. Passen wordt daarom dringend aangeraden!
  • De shirts kosten € 26,55. Daarvoor kun je je shirt gratis laten bedrukken met naam en/of nummer.

De inschietshirts kunnen gedurende de actieperiode worden besteld via de webshop van DVO: https://dvo.teamshop.club/products/club. Ze zijn dus ook alleen tijdens deze actieperiode zichtbaar in de webshop.


DVO/Transus C2 5e op het NK Veldkorfbal

De C2 van DVO had zich ternauwernood geplaatst voor het NK Veldkorfbal en mocht net als in de zaal gaan meten met alle poulewinnaars in de 1e klasse. Bij aankomst in Vleuten bleek al gauw dat de stevige wind een rol zou kunnen gaan spelen. De acht tenten die waren opgezet voor alle deelnemende teams waren al bij onze aankomst weggewaaid.

In de eerste wedstrijd namen onze spelers het op tegen Mid-Fryslân C1 en waren we de gehele wedstrijd de bovenliggende ploeg. Door het missen van twee stippen konden we ons veldoverwicht niet omzetten in een grotere marge aan doelpunten, maar behaalden we uiteindelijk een spannende overwinning met 3-2.

De tweede wedstrijd tegen Kinderdijk C1 verliep moeizamer. Kinderdijk, dat hun eerste wedstrijd had verloren, moest winnen om zicht te houden op een finaleplaats. Met nog twee minuten spelen stonden we 4-5 achter. Helaas was de resterende tijd te kort om deze achterstand om te buigen en verloren we deze wedstrijd met 4-6.

De laatste poulewedstrijd speelden we tegen Tempo C1. Dit team had zijn eerste twee wedstrijden gewonnen en was sterker geworden sinds het NK zaal, waar we nog 3-3 tegen hen speelden. We hadden in deze wedstrijd moeite met scoren, zoals bleek uit drie gemiste stippen. Dit leidde tot een 7-2 nederlaag tegen de latere toernooiwinnaar, waardoor we als derde in de poule eindigden.

In de “finale”-wedstrijd om de vijfde plek namen we het op tegen Oranje Wit C2. Na een 4-2 ruststand, slaagden we erin om met 8-5 te winnen en mochten we ons, net als in de zaal, de beste C2 van Nederland noemen.

Aan het einde van deze enerverende dag sloten we het seizoen af met een gezellige BBQ samen met alle ouders. Een speciale dank gaat uit naar onze trainers, Kees en Nick, voor hun inzet en het plezier dat de kinderen hieraan beleefden.

Goed gedaan: Micky, Lotte, Ciska, Seïn, Jitske, Thomas, Jitse, Dylan, Seth, Ruben, Thom, Inge, Myrthe en Manuel

[VERSLAG] DVO ook op het veld tweemaal finalist

Net als in de zaal gaat DVO/Transus volgende week met twee teams strijden om de landstitel! Regerend zaalkampioen DVO A1 ontsnapte tegen Nieuwerkerk A1 in de reguliere speeltijd aan uitschakeling en rekende daarna in de verlenging af met de nummer één van de andere veldpoule (12-15). Het eerste versloeg DOS’46 met duidelijke cijfers: 18-23. DVO B1 haalde de finale helaas niet.

De dag begon in Harderwijk met de wedstrijd van de aspiranten. Zij hadden het vanaf het begin lastig tegen GG/RMcD Huis Emma B1 en stonden met rust 5-9 achter. Die schade had iets minder groot kunnen zijn door twee strafworpen wél te scoren.

In de tweede helft liep het vooral verdedigend wat beter bij de ploeg van Niels Jansen en Chris van Zwieten, maar aanvallend bleef het doelpunten sprokkelen. Even leek de B1 aan te pikken, maar ook toen werd weer een strafworp gemist. Groen Geel speelde de wedstrijd vervolgens uit en won met 10-13. Zij spelen de finale tegen PKC/Vertom B1.

Hoge bomen vangen veel wind
Vervolgens was het in Nieuwerkerk de beurt aan de junioren. Die wedstrijd waaide letterlijk en figuurlijk alle kanten op. Het begin was voor de thuisploeg (2-0), maar een sterke run leidde tot 2-5 en een strafworp. Nieuwerkerk nam een time-out, de stip ging mis en opeens viel alles ernaast bij DVO. Twee tegengoals betekenden nog wel een voorsprong halverwege.

Met de verraderlijke wind tegen ging het er daarna niet bepaald beter op. Nieuwerkerk liep weg naar 9-5 met nog een klein kwartier te spelen en dus moest DVO serieus in de achtervolging. Als een echte captain zette Lara van Golberdinge die in gang met de 9-6 en een handigheidje onder de korf van Matthijs de Koning zorgde voor 9-7.

Langzaam maar zeker kwam DVO dichterbij, maar het had niet veel langer moeten duren of het was over en sluiten geweest. In de allerlaatste aanval van de wedstrijd schoot uitblinker Simon Gerritsen de 11-11 binnen en moest er worden verlengd. Daarin was DVO gretiger dan de teleurgestelde thuisploeg: 12-15. De juniorenfinale volgende week is een herhaling van de prachtige zaalfinale die na verlenging de titel opleverde. Fortuna/Delta Logistiek A1 zal op revanche zinnen.

DVO rekent af met DOS
Terug in Harderwijk was inmiddels ook het vlaggenschip begonnen aan hun halve finale tegen DOS’46, dat sterk uit de zaal was gekomen met bijvoorbeeld twee zeges op LDODK/Rinsma Modeplein. Aangemoedigd door een fel publiek begonnen de Nijeveners wat scherper dan DVO (‘aangemoedigd’ door datzelfde publiek) en tot de 4-4 van Daniëlle Boadi hadden ze de leiding. Daarna nam DVO de regie over via tweemaal Gertjan Meerkerk en Boadi. De arbiters, die flink aan de bak konden gezien de felle duels, floten bij 7-11 voor de rust.

📸Jeroen van den Berg | Split Second Photography

In de tweede helft schakelde DOS’46 een tandje bij en werd het allemaal nog wat intenser. Koen van Roekel en Jesse de Jong kregen nog geel voorgehouden, maar hoefden er niet uit (dat is alleen in de zaal). DOS had zich ondertussen wel terug in de wedstrijd geknokt en bij 14-15 leek de gelijkmaker in de lucht te hangen.

📸Jeroen van den Berg | Split Second Photography

Juist toen toonde DVO hun klasse, want na wat slimme goals – vooral van Menno van der Neut – was het opeens 15-21. In de slotfase werd er nog wat om en om gescoord en lieten de Bennekommers het een klein beetje lopen. De zege kwam evenwel niet meer in gevaar: 18-23.

📸Jeroen van den Berg | Split Second Photography

Zodoende maakt de A1 dus kans op een prachtige dubbele landstitel in dit seizoen en speelt de hoofdmacht voor de vierde keer om het Nederlands kampioenschap. De eerste drie finales werden allemaal verloren van PKC. Dit keer is Fortuna de tegenstander…

📸Jeroen van den Berg | Split Second Photography


Informatie over het NK Veldkorfbal vanuit Dalto/Klaverblad Verzekeringen:

Kaartverkoop en prijzen
In overleg met het KNKV zijn de kaartprijzen vastgesteld. We werken ook dit seizoen met e-tickets, welke via onze webshop besteld kunnen worden: ticketshop. Let op: zonder ticket geen toegang.

Prijzen:

  • 0 – 5 jaar entree gratis (let op bestel wel een ticket)
  • 6 – 17 jaar entree € 3,50
  • 18+ entree € 7,50
  • 65+ entree € 3,50

Bereikbaarheid
Door de centrale ligging is ons sportpark goed bereikbaar met zowel eigen, als ook met openbaar vervoer.

Parkeren eigen vervoer
Adres voor de navigatie: de Woerd 1, 3972 KD Driebergen.

Openbaar Vervoer
Station Driebergen-Zeist is op 15 loopminuten of 5 fietsminuten afstand. Op 5 loopminuten (Hoofdstraat) is de bushalte waar lijn 50 met enige regelmaat stopt.

Alcoholgebruik en roken
Vier van de vijf wedstrijden welke plaatshebben op de finaledag betreffen jeugdwedstrijden. Derhalve zullen we handhaven op meegebrachte alcohol. Het is niet toegestaan om alcohol mee te nemen op het sportpark. Vanaf 15:00 uur (na start wedstrijd B1), wanneer de bar volgens vergunning opengaat, zal er worden geschonken, maar ook hier geldt: met mate! Onze vrijwilligers (en beveiliging) zullen toezien op
verantwoord alcoholgebruik. Ons sportpark is daarnaast rookvrij.

Sfeermiddelen
Jullie supportersschare zal vast en zeker spandoeken willen meenemen en ophangen. Onze vrijwilligers helpen daar graag bij. Enige verzoek is om de doeken niet op te hangen over de sponsoruitingen. Mochten er vragen zijn over de mogelijkheden, mail ons alsjeblieft, want we denken graag mee! Vuurwerk, fakkels en rookbommen zijn niet toegestaan wanneer dit niet in overleg met de organisatie is gedaan.

Livestream
Mocht je onverhoopt niet naar Driebergen kunnen komen, hebben we een extra service opgezet. Net als vorig jaar zullen we elke wedstrijd live uitzenden via het platform Eyecons. Elke wedstrijd zal worden voorzien van een studioprogramma met presentator, analisten en live commentaar. De linkjes naar de diverse wedstrijden zullen in de loop van volgende week zichtbaar worden op dalto.nl.

Munten
Op het sportpark kun je betalen met de NK Veld-munten. Deze zijn beschikbaar bij de kassa.